Świąteczny Podkarpacki Bazarek tradycyjnie już zgromadził kilkuset producentów żywności, oferujących tradycyjnie wypiekany chleb, swojskie wędliny, a także sery od lokalnych serowarów, cieszące się dużym uznaniem klientów. Oczywiście, nie zabrakło także przetworów, oleju, miodu i setek innych produktów żywnościowych. Jak na Świąteczny Podkarpacki Bazarek przystało, wśród oferowanych produktów, królował karp, który do Boguchwały trafił prosto z hodowli.
Na tysiące odwiedzających Podkarpacki Bazarek osób, czekały atrakcje związane nie tylko z zakupami, ale też można było posłuchać muzyki na żywo, wygrać choinkę i karpia, oraz wziąć udział w warsztatach.
Tradycyjnie już, nie zawiodły Panie z Kół Gospodyń Wiejskich. Ich stoiska cieszyły się ogromną popularnością, co nie dziwi, bowiem oferowane tam były tradycyjne potrawy, wyroby rękodzielnicze i domowe ciasta.
Goście Świątecznego Podkarpackiego Bazarku obdarowani zostali w ten dzień zarówno siankiem na wigilijny stół, jak i… rózgą.